• May 21, 2021

ALT DU SKAL VIDE OM EN INDENDØRS

De lækreste grøntsager og krydderurter er altid lige ved hånden: drømmen om enhver køkkenprins(e). Mulighederne i en køkkenhave er uendelige, men hvad nu hvis du ikke har en have eller altan? Så lader du bare din egen plukkehave gro indendørs! Læs alt om en indendørs køkkenhave.

Grøntsager og urter
Ikke alt vokser godt i huset, nogle planter har simpelthen brug for udendørsluften for at overleve. Her er et praktisk overblik over de lækreste grøntsager og krydderurter, der er nemme at dyrke indendørs.

 • salat
 • tomater
 • Spinat
 • Rod
 • Hvidløg
 • Basilikum
 • Oregano
 • Persille
 • mønt
 • Purløg
 • Koriander
 • Inde vs. udenfor

For at skabe en indendørs køkkenhave har du brug for tre ting: beholdere til at så, den rigtige jord at dyrke i og næring til køkkenhaver. Plantning af frø indendørs er lidt anderledes end udendørs. Find et sted til køkkenhaven med masser af dagslys – som regel foran vinduet – og køb så passende krukker. Frø har brug for meget lys for at vokse godt. Invester i et højt køkkenhavebord, flotte krukker eller specielle beholdere til vindueskarmen.

Dyrke
Det er vigtigt, at frø kan spire i den rigtige jord. Til en indendørs køkkenhave bruges ofte så- og muldjord, vermiculit og økologisk pottejord. For eksempel er en blanding af frø og muldjord og vermiculit en fin jord for planter at vokse i. Inden jorden går ned i beholderne, blandes først med lidt vand. Ikke for meget, en våd jord kan begynde at rådne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.