• September 21, 2021

SÅDAN GØR MAN MED BLOMSTERLØG

Begynder dit grønne hjerte altid at slå hurtigere, når blomsterløgene endelig kommer frem med hovedet over jorden? Efter en lang vinter er det ofte tegnet på et forår, der nærmer sig. Desværre er der altid en ende på blomstringen. Og hvad så? Kan man bare lade de blege blomsterløg blive i jorden til næste år? Du læser dette.

Sådan gør du med blege blomsterløg
Forårsløg
Du kan plante forårsløg om efteråret inden den nye havesæson, gerne mellem september og december, og før den første frost. Hvis jorden er for våd, er det bedre at vente lidt. Ellers kan løgene rådne.

Det er selvfølgelig ikke alle forårsløg, der blomstrer på samme tid. Tager du højde for dette og planter forskellige løg, vil du have farve i din border eller urtepotte i lang tid. Her kan du læse hvilke løg der blomstrer og hvornår.

Sommer blomster
Sommerløg, som calla og dahlia, kan plantes i maj, når risikoen for nattefrost er ovre. Disse løg har brug for varme for at vokse, så pas på ikke at sætte dem for dybt ned i jorden. Sommerblomsterne kommer op fra juli og med lidt held byder de på fyrværkeri i haven frem til oktober.

SE DENNE HAVEVIDEO
Sådan planter du dahliaer

Rester og følsomme pærer
Generelt kan man sige, at brugte forårsløg simpelthen kan blive i jorden. Kun tulipanløg kan ikke lide frostperioden og er modtagelige for sygdom. Det er derfor smart at få den op af jorden i tide, hvis du vil have glæde af den i flere år.

Til sommerblomster er det bedst at høste dem – altså fjerne dem fra jorden – og opbevare dem på et tørt sted. Disse pærer er frostfølsomme og har brug for lidt ekstra kærlighed for at skinne igen næste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.